SEO optimering

SEO er et fælles begreb for internet marketing, hjemmeside optimering, link optimering, søgeord analyse, sociale signaler og meget mere.

Men hvad er SEO egentligt

I sin grundform er SEO -> Search Engine Optimization -> søgemaskineoptimering, det vil sige at man optimer ens hjemmeside og alt uden om som kan have indflydelse på en placering på google.
Hvis man skal have noget ud af SEO i dag så er der meget mere end blot et enkel lille trin
som kan løses med et par enkle klik.
SEO optimering er en langsigtet strategi som skal indregnes i det årlige budget da optimeringen ændre sig hele tiden, og skal derfor vedligeholdes i takt med at google og andre søgemaskiner ændre deres søge algoritmer.
Man skal huske på at ens konkurrenter også gerne vil ligge nr. 1 på google, så derfor er kampen om forreste side en evig kamp.

seo cycle online marketing

Googles algoritmer

Google ændre deres algoritmer flere gange om året for at give brugeren den bedste oplevelse
og for at de selv kan tjene så mange penge som muligt.
Fordi de opdater så ofte, så ændre de også de metoder der skal bruges til seo optimering.
I ‘gamle dage’ for 2-3 år siden, var det nok med et lave 10.000 links til ens hjemmeside og google elskede det, og belønnede det med en top placering.

Men i dagens google skal der meget mere til.
OnPage og offPage optimering.
Sociale signaler.
Kvaliteten af links, 100 kvalitets / relevante links vil udkonkurrere 10.000 dårlige links.
Samt en masse andre faktorer.

I dag kan man gøre alt rigtigt, lige efter bogen og google lader en vente.

Hvad man kunne opnå for 2-3 år siden på blot 1 uge, kan og vil ofte tage måneder at opnå i dag.
Google udvikler hele tiden deres søgemaskine og den måde den arbejder på.
F.eks er der i dag en ’sandbox’ sandkasse, hvor en hjemmeside ligger i, lidt ligesom at den bliver holdt tilbage for at undgå den hurtige stigning på google. Denne sandkasse kan holde en hjemmeside tilbage i flere måneder og det er ikke til at sige hvem der bliver lagt ned i sandkassen.

Hvis jeg bruger en af siderne på denne hjemmeside som et eksempel, Siden sociale signaler, er optimeret til søgeordet ’sociale signaler’ det tog 4 dage for den at komme på anden side af google, og en lille uges tid at komme på førest side af google.
Hvorfor er den så kommet så hurtigt på forreste side af google?
Der er flere grunde til det, en af dem er hjemmeside optimering, en anden grund er konkurrencen på dette søgeord, lille konkurrence er lig med hurtig top placering. Det skal også nævnes at jeg ingen links har til denne hjemmeside endnu, pr 9/9-2015.

SEO Analyse

Som i eksemplet oven over, så er søgeord analyse en yderst vigtig del at seo optimering, man kan ikke komme til at ligge nr 1 på google for alle de søgeord man ønsker, men mindre man er villig til at bruge rigtig mange penge.
Alternativet er at finde søgeord hvor konkurrencen er mindre, og dermed nemmere at komme på forsiden af google.
Men hvordan får du så kunder ind på din hjemmeside?
I stedet for at satse på søgeordet SEO, hvor konkurrencen er meget hård, så kunne man gå efter ‘SEO optimering’ eller ‘SEO optimering gratis’ eller ‘SEO optimering wordpress’.
Faktisk hjælper google dig med hvad man ellers kan søge efter for at få flere resultater.
Det kan godt være at men mister det gyldenen søgeord med 10.000 besøgende pr måned, men hvis man går efter flere af de mindre søgeord, så kan man få lige så mange eller flere besøgende.

Alt har en pris

Lad os sige at det vil koste mig i omegnen at 75.000 til 100.000,- at komme til ligge på første side af google.dk med søgeordet ‘SEO’, ville det kunne betale sig for mig, sikkert ja, men vil jeg gå efter det, ikke til at starte med.
Til at starte med ville jeg vil gå efter alt det ‘nemme’ og så derefter gå efter de svære søgeord.

Men man skal hele tiden opveje om det kan betale sig at for en virksomhed at komme på til top på google med et given søgeord.

Eksempel vis, hvis man har en lille hobby virksomhed med en beskeden omsætning, så er det ikke sikkert det vil kunne betale sig at gå efter de mest eftertragtet søgeord, vi vil derfor som SEO firma rådgive dig til at tage den rette beslutning, og hvis vi mener det ikke vil kunne betale sig, så har vi også retten til at sige nej tak til opgaven. Vi er ikke ude på at tage penge for folk, hvis vi mener det ikke ville kunne betale sig.

Live eksempel

Alt hvad du ser på denne side er optimeret til søgeordet ‘SEO optimering’, alt fra navnet på siden, til teksten, til billeder, meta beskrivelse osv.
Med den rette optimering vil denne side på et tidspunkt at være at finde på den forreste side af google.
Men det tager tid, fordi at der er mange om kampen.
Der skal mange kvalitets links til, sociale signaler m.m. Men grundstenen er lagt, nu er det alt det uden om (OffPage) der skal optimeres.
Google ville ud fra teksten og billederne m.m. kunne danne sig et indtryk om hvad denne side handler om, i dette noget med SEO og hjemmeside optimering, Google vil så sammenligne denne hjemmeside med de andre i dens database, og give den en placering derefter.

Men et godt eksempel er min side er om sociale signaler.
Denne side blev skrevet med henblik for at få søgeordet sociale signaler på forsiden af google.
4 dage efter jeg lavede siden var den på nr 2 side af google, det i sig selv er stort, men betyder bare at der ikke er mange der bruger lige dette søgeord.
Efter en lille uge tid var den på første side af google, det eneste der var lavet på selve siden var seo optimering.

Hvorfor ligger BlueWave Solutions ikke nr 1 for alle søgeord selv.

Det kommer vi også til med tiden, men man skal opveje om det er prisen værd at komme til at ligge på første side.
I min branche kæmper jeg imod alle de andre seo eksperter om en top placering, og hvis jeg skal ligge nr 1 så bliver det meget dyrt, så det kan måske ikke betale sig.
Det er noget som man som firma skal tage op til overvejelse, for og imod.

Hvis der er stor konkurrence for et søgeord, så kan det tage 6 måneder eller mere for at komme på forsiden af google.
Det er helt normalt at det tager over 6 måneder før en hjemmeside kommer til top, men det er det hele værd.
Seo optimering er en langsigtet plan, og den skal hele tiden passes og optimeres, ellers forsvinder alt det gode arbejde i takt med at google opdater deres søge algoritmer.
Kontakt os endelig hvis du har nogen spørgsmål, eller ønsker af vide mere vores service.